Een door alle banken geaccepteerd taxatierapport, snel en accuraat

Kennis van de lokale markt, duidelijke afspraken, onafhankelijk

25 +

Jaar expertise in taxeren

2000+

Taxaties in Amsterdam

3

Betrouwbare garanties

Er zijn tal van situaties denkbaar die aanleiding geven om een woning te laten taxeren. Bijvoorbeeld voor het afsluiten of aanpassen van een hypotheek (met of zonder NHG), overdracht aan de erven, een boedelkwestie of een hypotheek voor een woning in verhuurde staat. En vooral ook om een objectief document te hebben omtrent de waarde van het onroerend goed. Wat de aanleiding ook mag zijn, ik heb bij de waarde-indicatie met een veelheid van facetten rekening te houden. Kortom; taxeren is een specialisme. Ik ben aangesloten bij het NRVT en bij het NWWI. Daardoor worden mijn taxaties door alle banken geaccepteerd. Wilt u meer weten of een specifieke zaak voorleggen, bel mij gerust.

Voordelen van een 020-taxatie

Roy Touber Taxaties Amsterdam

Persoonlijk

Direct 1 op 1 contact met de taxateur

Roy Touber Taxaties Amsterdam

Vast tarief

Duidelijke prijsafspraak, geen verrassingen achteraf

Roy Touber Taxaties Amsterdam

Betrouwbaar

Onafhankelijk, gekwalificeerd en gespecialiseerd

Gekwalificeerd

roy-touber-gecertificeerd

Meest gestelde vragen

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een schatting van de waarde van je woning door een taxateur. De taxateur maakt dan een taxatierapport voor je op met daarin de waarde van het object. Deze waarde wordt “marktwaarde” genoemd. In het rapport staat de onderbouwing van de waarde met alle kenmerken van de woning.

Wat is een Register Taxateur?

Een Register Taxateur is geregistreerd in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). NRVT bewaakt en waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid van de Register Taxateurs. Taxateurs werken conform de gedrags- en beroepsregels. Een taxateur blijft 10 jaar verantwoordelijk voor de inhoud van het rapport en daarom moet deze aan de zware eisen voldoen.

Wat is validatie of een gevalideerd taxatierapport?

Bij een gevalideerd taxatierapport houdt dit in dat het NWWI (het validatie instituut) bekijkt of de taxateur en de taxatie aan alle strenge kwaliteitseisen voldoen. Een taxatie met validatie geeft u de garantie dat het taxatierapport wordt geaccepteerd bij alle geldverstrekkers als je een hypotheek wilt aanvragen.

Hoe lang is een gevalideerd taxatierapport geldig?

Een gevalideerd taxatierapport is zes maanden geldig. Daarna dient een nieuw rapport te worden aangevraagd.

De woning is al getaxeerd door de verkoper, kan ik dit rapport gebruiken?

Nee, een gevalideerd taxatierapport is persoonlijk en met het doel dat die persoon er mee heeft. Deze gegevens zijn achteraf niet te wijzigen.

Waarom kost een taxatierapport zo veel geld?

Een taxatierapport is allang niet meer zo simpel als vroeger. Het moet aan veel eisen voldoen en is een tijdrovende klus geworden. De opname is veel uitgebreider, net als de uitwerktijd. Bovendien zit er een bedrag in aan validatiekosten, kadaster en 21% btw.

Waarom moeten er zo veel documenten worden aangeleverd?

De gevraagde stukken worden verplicht gesteld vanuit het validatie instituut en dienen wij nader te onderzoeken. De informatie uit deze stukken kan namelijk van invloed zijn op de marktwaarde van de taxateren woning. Denk hierbij aan de financiële situatie van een Vereniging van Eigenaars of bijvoorbeeld erfpacht voorwaarden.

Sparren over jouw specifieke taxatie casus?